BU BİR BLOG YAZISI DEĞİLDİR -2- ... AN!


Görmek ile bakmak arasındaki fark, ruhun ile algın arasındaki mesafe kadardır.

Fotoğrafa baktığın noktadan sen; suyun dinginliğine, iki kayığın uyumuna, ağların renk ve ahengine mest olurken, kayıkların arka tarafındaki iki balıkçı kürekleri yardımı ile kayıklarını dengede tutmaya, öndeki iki balıkçı ise ağlarını doğru zamanda, doğru açıdan suya bırakmaya, birbirlerine dolanmalarını engellemeye ve ağa takılacak balıkların sayısına odaklanmışlardır.

Hayat dediğimiz şey tam da budur belki. Nerede durduğumuza, nereden baktığımıza, ne gördüğümüze bağlı olduğu kadar, ne kadar içinde yer alacağımıza, kuracağımız dengeye, hedeflerimizi doğru belirlemeye, vaktinde müdahil olmaya, risk almaya dayalıdır.

Fotoğrafçı da kadrajının gücü ile bize tüm bunları düşündürmek için vardır belki. Emek ve seçimlerimizle suya yazdığımız hayatın, an'ların toplamı kadar uzun, ağların ördüğü bir kelebek ömrü kadar kısa olduğunu fark ettirmek için.. Kim bilir! 

An'da kalabildiğimiz, değerini görebildiğimiz, an'ı geleceğe taşıyabildiğimiz, kadar varız biz de.. Sevildiğimiz kadar belki, ama öncelikle sevebildiğimiz kadar renk katarız hayata!

O.../


[resim altı hayat seyir defteri replikleri]






Yorumlar

Popüler Yayınlar